Фото: росЗМІ

На Херсонщині українські воїни знищили новітній російський ЗРК "Витязь": потужне відео

Воїни Національної Гвардії України на Херсонщині перетворили на брухт новітній російський зенітно-ракетний комплекс "Витязь".

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Це новітній російський зенітно-ракетний комплекс малої та середньої дальності, призначений для точкового захисту від літаків, балістичних ракет, дронів та високоточних атак", — наголосили в МВС.

Зазначається, що загалом останні декілька днів оператори БпЛА військових частин Національної гвардії України на цьому напрямку знищили:

  • вісім одиниць легкового автомобільного транспорту військ РФ;
  • вантажний автомобіль військового призначення;
  • зенітно-ракетний комплекс середньої дальності нового покоління С-350 "Витязь";
  • автоматизований військовий зенітно-ракетний комплекс "ОСА" 10;
  • три антени РЕБ.

Що відомо про ЗРК "Витязь"

ЗРК "Витязь" — самохідна пускова установка, яка працює спільно з всеракурсним нерухомим радаром з електронним скануванням простору і командним пунктом на базі шасі.

Зенітна ракетна система С-350 призначена для оборони адміністративних, промислових та військових об'єктів від масованих ударів сучасних засобів повітряного нападу. Вона здатна одночасно відбивати удари у всьому діапазоні висот засобів повітряного нападу польоту — від гранично малих до великих. С-350 може працювати автономно, а також у складі угруповань ППО. Бойова робота системи ведеться повністю автоматично – бойовий розрахунок забезпечує лише підготовку до роботи та контролює перебіг бойових дій.

Нагадаємо, окупаційні війська Російської Федерації на Таврійському напрямку активізували застосування дронів-камікадзе, авіації та артилерії. Впродовж доби українські захисники знищили 39 одиниць військової техніки ворога, ще 40 було пошкоджено.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.12.2023 15:57