Фото ілюстративне. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

На Хмельниччині лунали вибухи: влада повідомляє про роботу ППО

У ніч на понеділок, 4 грудня, у Хмельницькій області лунали вибухи. Це наслідки роботи протиповітряної оборони по російських ударних дронах-камікадзе.

Про це повідомив заступник голови Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

"Жителі Хмельницького району могли чути звуки вибухів. Працюють сили ППО. Залишайтесь в укриттях до завершення тривоги", — написав Тюрін у Facebook.

Після роботи ППО у області оголосили відбій повітряної тривоги.

Рашисти атакують Україну "шахедами" вже протягом кількох годин. Ударні дрони-камікадзе постійно змінюють рух, а тому у низці областей лунала повітряна тривога. Станом на 01:21 понеділка мапа тривог має такий вигляд:

мапа тривог 4 грудня

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рашисти начиняють "шахеди" потужнішою бойовою частиною. Вороги вдосконалили ударний безпілотник майже 40 кілограмами термобаричного заряду із трьома підривниками. Українські військові зазначають, що цей заряд може "вразити велику територію підстанції чи складів", а його потужність — аналог заряду вогнемету "Сонцепьок".

Нещодавно в одному з російських дронів-камікадзе було знайдено SIM-карту українського оператора "Київстар". Експерти намагаються з'ясувати, навіщо ця деталь там взагалі потрібна.

Ще в червні секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявляв, що у збитих "шахедах" знайдено запчастини з країн-партнерів України. Рада національної безпеки та оборони звернулася у відповідні інституції для того, щоби зупинити постачання деталей зброї для агресора.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.12.2023 01:21