Червона фарба на воротах церкви УПЦ МП на Хмельниччині. Джерело: Центр інформації УПЦ

На Хмельниччині невідомі розмалювали червоною фарбою ворота церкви УПЦ МП

У селищі Ярмолинці, що на Хмельниччині, невідомі розмалювали червоною фарбою ворота біля Петро-Павлівського храму Української православної церкви Московського патріархату. Його парафіяни готують заяву до правоохоронних органів.

Про це повідомили в Центрі інформації УПЦ. Інцидент стався в ніч із 7 на 8 жовтня. Про нього першими дізналися віряни релігійної громади, які зранку прийшли на недільне богослужіння.

"Парафіяни Петро-Павлівського храму селища Ярмолинці готують відповідну заяву до правоохоронних органів для встановлення осіб правопорушників, притягнення їх до відповідальності та запобігання актам вандалізму у майбутньому", — йдеться у повідомленні.

У єпархії констатували, що "після вчинення подібних протиправних дій 5 жовтня 2023 року у селі Райківці Хмельницького району зловмисники продовжили оскверняти місця релігійного поклоніння вірян Української Православної Церкви, що не лише суперечить законодавству України, а й елементарним правилам поведінки в суспільстві".

Хмельницька єпархія УПЦ зазначила, що після нещодавньої публікації доповіді Верховного комісара ООН з прав людини, де виявлено незаконні дії проти УПЦ, важливо не допустити подальшого поширення мови ненависті на релігійному ґрунті щодо вірян Української Православної Церкви.

"Інакше такі правопорушення, які обов'язково зафіксують моніторингові місії ООН, негативно вплинуть на авторитет нашої держави на міжнародній арені", — наголосили у прес-службі єпархії.

Нагадаємо, 5 жовтня стало відомо, що українські парламентарі можуть найближчим часом розглянути питання щодо заборони діяльності Української православної церкви Московського патріархату. Для цього у Верховній Раді зібрали необхідну кількість підписів. За словами народної депутатки від "Голосу" Юлії Клименко, відбудеться звернення до голови Ради Руслана Стефанчука про внесення до зали на голосування заборони УПЦ МП.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.10.2023 16:10