Фото: скриншот із відео

На Івано-Франківщині офіцер побив солдата-строковика: у Нацгвардії відреагували (відео)

Офіцер військової частини з Івано-Франківська побив солдата строкової служби. За цим фактом вже розпочали кримінальне провадження.

Про це повідомили в Західному територіальному управління Національної гвардії.

Інцидент стався нібито 26 березня 2023 року. Відео конфлікту опублікували військовослужбовці НГУ й воно швидко поширилося мережею. На кадрах видно, як офіцер кричить, принижує та б’є в груди солдата.

Бійці повідомляють, що події відбуваються в Івано-Франківську, в розташуванні 50-го полку НГУ ім. полковника Семена Височана. У мережі повідомляють, що офіцер має прізвище Ярема. Він є командиром чергового підрозділу за частиною 1241 НГУ.

Реакція Нацгвардії

Керівництво НГУ обурилося діями офіцера військової частини з Івано-Франківська.

"У сучасній армії та у сталому суспільстві немає місця для приниження честі та гідності людини та, зокрема, військовослужбовця. За даним фактом розпочато службову перевірку та повідомлено Територіальне управління Державного бюро розслідування розташованого у місті Львові", — написали військові.

У НГУ пообіцяли надати всебічну підтримку правоохоронцям у проведенні розслідування для надання належної правової оцінки діям офіцера.

Нагадаємо, у березні на Житомирщині молодший лейтенант побив строковика. Він хотів провчити солдата, бо той нібито перебував на військовій службі в стані алкогольного сп’яніння. Проте замість правових методів впливу він вирішив застосувати силу. Командир завдав юнаку кілька ударів по тулубу. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 18.04.2023 16:27