Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

На Київщині чоловік порізав вени у ТЦК

У передмісті Києва патрульні затримали чоловіка напередодні комендантської години та примусово доставили до територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Там затриманий перерізав собі вени.

Про це у своєму Facebook повідомив український журналіст Олександр Захаров.

За словами журналіста, мешканця столиці затримали нібито за "порушення комендантської години", примусово доставили до ТЦК, там побили та повезли на проходження військово-лікарняної комісії. 

"Людину (Станіслава М.) затримують до початку комендантської години (патруль 113), забирають у ТЦК (він не опирається), де бʼють, забирають особисті речі та утримують до ранку. Машину кидають десь на Боголюбова (Софіївська Борщагівка), ок, її знайшли. Потім примусово везуть на ВЛК у Вишневе, під час спроби порадитися з юристом телефоном відбирають телефон, і людина не виходить на звʼязок майже добу. Чи вона взагалі жива весь цей час, неясно. Потім, коли для зʼясування ситуації на місце виїжджає адвокатка та слідча група, зʼясовується, що хлопець порізав собі вени й, аби його в такому стані не знайшла поліція, його викинули на вулиці у Вишневому", — пише журналіст.

Після інциденту, за словами Захарова, чоловік вижив. Йому перев'язали руки та викликали на місце пригоди поліцію, яка зафіксувала побої та склала протоколи. Журналіст уточнив, що постраждалому знадобиться допомога спеціалістів та лікування. До інциденту він вже перебував на обліку у психіатра. 

Слідчі відкрили кримінальні провадження за двома статтями: доведення до самогубства та викрадення людини та незаконне утримання.

"Вибачте, я сам через день моніторю вакансії в армії, люди не тупі, все розуміємо, всі потенційно й не тільки готуємося, але виходить, що людина могла просто померти на вулиці або десь у відділку/лікарні, якби взагалі її так активно не шукали, не мали десь можливості знайти юриста/гроші. Як це сприяє перемозі, не розумію, жити в державі, яка може спустити з рук вислови "загнати за сьогодні ще одну корову", категорично не хочу (не хотілося б думати, що це і є ставлення до потенційних солдатів). Але, звісно, сподіваюся, що ми конструюємо інше теперішнє й майбутнє", — підсумував Захаров.

Нагадаємо, раніше у Закарпатській області у приміщенні одного з військкоматів помер чоловік. Розпочато службове розслідування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.05.2024 18:56