Фото: сторінка Вадима Токара Telegram

На Київщині на протитанковій міні підірвався автомобіль: постраждали люди (фото)

У четвер, 5 жовтня, у селищі Макарів Київської області на протитанковій міні підірвалося авто. Унаслідок інциденту постраждали три людини.

Про це повідомив селищний голова Макарова Вадим Токар. 

"Сьогодні орієнтовно о 12:05 на протитанковій міні стався підрив автомобіля ТОВ "Спецелектро" в районі мікрорайону "Цегельний завод" в селищі Макарів. Три особи постраждали. Один потерпілий в тяжкому стані. Без жертв", — написав він у Telegram.

Токар додав, що на місці працюють правоохоронні органи, ДСНС та медики.

Фото: сторінка Вадима Токара Telegram

Яка площа України небезпечна через міни та боєприпаси

Президент Володимир Зеленський в середині серпня повідомляв, що на сьогодні 174 тисячі квадратних кілометрів території України потенційно небезпечні через міни та боєприпаси. Деякі аналітики називають Україну найбільш замінованою країною у світі.

За словами глави держави, Україна потребує техніки для розмінування від партнерів. На його думку, важливо також створити виробничу базу в державі для очищення землі від російських мін за роки, а не десятиліття. 

У зв'язку з замінуванням, зокрема в Херсонській, Харківській та Чернігівській областях, трапляються випадки підриву на боєприпасах, залишених російськими окупантами. Зокрема, на початку вересня на деокупованій території Херсонщини на російській міні підірвалися троє вибухотехніків. Це сапери організації The HALO Trust, яка займається гуманітарним розмінуванням області.

Нагадаємо, 17 вересня у Херсонській області під час виконання польових робіт трактор підірвався на ворожій міні. Водій загинув дорогою до лікарні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.10.2023 14:26