Фото: ілюстративне. Джерело: ДСНС

На Київщині пожежники врятували від вогню ціле село (фото, відео)

У понеділок, 9 вересня, поблизу села Мар'янівка, що у Вишгородському районі Київської області, загорілася суха рослинність. Через потужні пориви вітру вогонь швидко розповсюджувався, що становило загрозу для житлових будинків, ферми й школи.

Про це повідомляє прес-центр Державної служби надзвичайних ситуацій. Вогонь за лічені хвилини поширився на сотні метрів поля, чагарників і городів.

"Під загрозою загоряння опинилися приватні житлові будинки, ферма з тваринами та будівля школи", — наголосили у ДСНС.

Проте вогнеборцям вдалося ліквідувати займання на площі у 2,8 гектара. До гасіння пожежі залучали рятувальників з трьох областей.

Зазначимо, 2 березня в Ізюмському районі Харківської області спалахнула лісова пожежа площею приблизно 1 200 гектарів. У цьому регіоні оголошувалась евакуація місцевих мешканців. За словами начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, вогонь також перекидався на село Студенок.

Харківські рятувальники наголошували, що роботи з ліквідації пожежі ускладнюються замінованістю території.

Нагадаємо, що в травні у Львівській області внаслідок падіння уламків збитого ворожого безпілотника спалахнула масштабна лісова пожежа. Загоряння сталося на території лісництва в Золочівському районі. Площа займання охопила майже гектар лісу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.09.2024 11:25