Фото: патрульна поліція Борисполя

На Київщині собака бійцівської породи покусав двох дітей: яке покарання загрожує власнику

У Борисполі Київської області собака бійцівської породи напав та покусав двох дітей. Власник собаки не дотримався правил вигулу тварини та не одягнув на неї намордник.

Про це повідомили у прес-службі патрульної поліції Борисполя.

"Поліцейські отримали виклик на вулицю Ясну у Борисполі. Заявниця гуляла з двома дітьми надворі та помітила чоловіка, який вигулював собаку бійцівської породи без повідця і намордника. Згодом собака напала на дітей та покусала їх", — йдеться у повідомленні.

На місці події поліцейські виявили заявницю з дітьми, а також чоловіка з собакою породи стаффордширський тер'єр без повідця та намордника. Окрім того, власник чотирилапого агресивно поводився та гучно сварився, використовуючи лайливу лексику.

У Борисполі бійцівська собака покусала дітей

Фото: патрульна поліція Борисполя

На чоловіка склали протоколи за ч. 3 ст. 154 (Вигулювання собак без повідків і намордників, що спричинило заподіяння шкоди здоров’ю людини) та за ст. 173 (Дрібне хуліганство) КУпАП. Порушнику загрожує штраф.

Жінку з дітьми відвезли до найближчої лікарні, де малечі надали необхідну медичну допомогу.

Водночас правоохоронці нагадали українцям правила вигулу тварин:

  • не супроводжуйте тварин, перебуваючи в стані сп'яніння;
  • не приводьте тварин у приміщення магазинів, кафе, установ охорони здоров'я, освіти, дитячих та спортивних майданчиків;
  • не залишайте тварин без догляду;
  • не купайте тварин на території міських пляжів та у фонтанах тощо;
  • перевозьте тварин у міському транспорті лише у спеціальних контейнерах чи на задньому майданчику трамвая або тролейбуса, собак великих порід лише на повідку та у наморднику;
  • вигулюйте тварин у відведеному для цього місці;
  • використовуйте під час прогулянок тварин повідець та намордник.
  • прибирайте екскременти за своїми тваринами.

"Вигулювати тварин дозволяється громадянам, що досягли 14-річного віку, а при вигулі собак потенційно небезпечних порід — 18-річного віку", — додали правоохоронці.

Нагадаємо, раніше селі Літки Броварського району Київської області собака напав на дівчинку і хлопчика, які гралися біля свого будинку. Як наслідок — вони отримали тілесні ушкодження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.01.2024 16:40