Фото: скриншот із відео ДПСУ

На Київщині затримали священника УПЦ МП, в підвалі якого рашисти утримували волонтерів (відео)

На в'їзді до Києва затримали священника УПЦ МП, який підтримував російських окупантів. Також він утримував у підвалі церкви волонтерів. 

Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Прикордонники встановили, що цей чоловік під час окупації одного з селищ на Київщині співпрацював з російськими загарбниками, годував їх та надавав інформацію про українців. 

Зі свідчень одного з утримуваних окупантами українця, що є у відкритому доступі, йдеться, що в підвалі церкви проросійського настоятеля утримували волонтерів.

У відкритих джерелах також є інтерв'ю настоятеля храму, де він говорить, що війна в Україні — це покарання за гріхи, а росіян на наших землях давно чекали.

"Если бы в 2014 году войска пришли сюда, вас бы с цветами встречали. В 2014 году надо было поддержать Януковича", — казав священник.

Чоловіка передали співробітникам Нацполіції для прийняття щодо нього правового рішення. 

Нагадаємо, відсьогодні, 21 березня, священиків та вірян Української православної церкви московського патріархату не пускають до печер та храмів Києво-Печерської лаври. Доступ припинили через роботу комісії, яка визначатиме рівень збереженості культурних цінностей. Також у зв’язку із цим припиняється доступ до Хрестовоздвиженського храму, Аннозачатіївського храму та храму на честь Собору всіх преподобних Печерських. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.03.2023 16:22