Фото: ДПСУ

На Київщині затримали ще одного московського попа, який підтримує РФ (фото)

Працівники Державної прикордонної служби затримали в Київській області священика УПЦ МП з компрометувальними матеріалами. Це сталося у п'ятницю, 14 квітня.

Про це повідомили в ДПСУ.

Відзначимо, священнослужитель має українське громадянство. Попри це, закордонний паспорт і телефон чоловіка свідчили, що він активно їздив до Росії й заробляв там. Окрім цього, був підписаним на низку Telegram-каналів російської пропаганди.

"Для сповідання священнослужителя передали компетентним органам", — написали прикордонники. 

Відзначимо, на початку квітня на в’їзді до столиці України прикордонники теж виявили двох прихильників Російської Федерації. Один із них виявився священиком Української православної церкви Московського патріархату. Священнослужитель ховав свій закордонний паспорт, у якому є відмітки про перетин кордону з РФ. Окрім того, у телефонах обох чоловіків прикордонники виявили номери російських операторів та компрометувальні листування.

Нагадаємо, Глава УПЦ (МП) митрополит Онуфрій не відмовився від російського паспорта. Журналісти виявили у злитих базах російський паспорт митрополита, виданий в березні 2002 року в московському ОВС Північне Бутово. Там також сказано, що він зареєстрований у Москві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.04.2023 13:11