Фото: скріншот з відео

У Чернівцях "побили" єпископа УПЦ МП Никиту, якого раніше спіймали з 17-річним хористом

У Чернівцях ввечері 10 квітня чоловік кілька разів вдарив єпископа УПЦ МП Никиту, якого підозрювали у розбещені неповнолітнього. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Як повідомляє прес-служба єпархії у Telegram, інцидент стався приблизно о 22:00 біля Чернівецького єпархіального управління. Єпископ Никита в той час на вулиці був з неповнолітнім хлопцем.

У поліції за фактом хуліганства внесли відомості до Єдиного реєстру та встановили особу чоловіка.

"Правоохоронці отримали звернення від 42-річного чоловіка про те, що на вулиці Сагайдачного у Чернівцях з автомобіля вийшов чоловік та двічі вдарив його в обличчя", — повідомила у коментарі "Суспільному" речниця Нацполіції області Кароліна Маришева.

Сам єпископ Никита сказав, що не хоче спілкуватися з журналістами.

Що відомо про єпископа Никиту

25 листопада на сайті "Лівий берег" з посиланням на власні джерела опублікували інформацію про те, що правоохоронці "заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП Архімандрита Никиту з 17-річним хлопцем, що співає в місцевому хорі". Єпископ УПЦ Никита звернувся до суду з позовом через нібито наклеп на нього.

У листопаді минулого року архімандрит Чернівецько-Буковинської єпархії Никита став єпископом Івано-Франківським та Коломийським.

Нагадаємо, скандальна прихожанка УПЦ МП Вікторія Кохановська отримала повістку і повинна з'явитися на допит в СБУ. Туди її відвезли прямо з Києво-Печерської Лаври в супроводі поліцейського.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 11.04.2023 12:28