Фото: ДТЕК

На Львівщині немає світла у десятках населених пунктів: в ОВА назвали причину

На Львівщині через сильні дощі виникли порушення у мережах "Львівобленерго". В області знеструмлені 54 населені пункти.

Про це у Telegram повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. За його словами, 16 населених пунктів повністю знеструмлені, 38 — частково.

"До відновлення електропостачання задіяли 21 бригаду, 90 працівників та 31 одиницю техніки", — зазначив Козицький.

Зазначимо, що на Львівщині синоптики попереджали про погіршення погоди, сильні дощі та грози на вихідних, 17 та 18 червня.

Нагадаємо, у ДТЕК запевнили, що цієї зими можна буде уникнути графіків відключень світла, але лише за умови відсутності обстрілів та великих пошкоджень енергооб'єктів. Якщо ж російські окупанти здійснюватимуть атаки на українську енергосистему, то можуть бути різні сценарії розвитку подій.

Раніше у Міністерстві енергетики спростували інформацію про запровадження графіків відключення електроенергії з 1 жовтня 2023 року. Однак такий сценарій можливий, якщо Росія завдаватиме нових ударів по обʼєктах енергетичної інфраструктури України. Енергетики запевнили, що завдяки цим зусиллям енергосистема повною мірою буде готова до проходження опалювального сезону без відключень електроенергії та відповідно обмежень споживачів. Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, наразі вистачає для забезпечення потреб споживачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.09.2023 09:57