Фото ілюстративне. Джерело: НАЗК

Необґрунтовані активи на 4,4 млн грн: НАЗК виявило нові деталі у справі військкома, який побив чоловіка на Львівщині

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) під час проведення моніторингу способу життя виявило ознаки необґрунтованих активів у начальника Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) Львівської області на понад 4,4 мільйона гривень.

Про це повідомив сайт НАЗК. Установлено, що декларант і його дружина впродовж 2020-2022 років придбали низку об’єктів нерухомого майна.

"Військком пояснив, що нерухоме майно він придбав внаслідок заощаджень сім’ї за попередній період, заробітної плати членів родини, а також подарунка від матері у розмірі 42 тисячі доларів. Однак, аналізуючи доходи декларанта та видатки родини за останні роки, НАЗК встановило, що начальник Самбірського районного ТЦК не мав можливості придбати майно в законний спосіб. Різниця між вартістю нерухомості та офіційними доходами родини становить понад 4,4 мільйона гривень", — йдеться в повідомленні.

Матеріали моніторингу способу життя щодо військкома передали до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) для розв'язання питання щодо звернення до суду з позовом про визнання активів необґрунтованим та стягнення їх в дохід держави.

Що відомо про побиття чоловіка в ТЦК Самбора

19 вересня у мережі з'явилося відео, на якому військовослужбовець побив громадянина, при цьому погрожував йому зброєю. Він бив потерпілого руками та ногами по тілу та обличчю. Після оприлюднення інциденту в інтернеті Львівський обласний ТЦК розпочав службову перевірку за фактом утриманням та побиттям чоловіка у Самборі. 

20 вересня працівники ДБР затримали двох працівників Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які причетні до побиття чоловіка та незаконного утримання його у приміщенні військкомату. Зокрема, затримано заступника начальника одного з відділів Самбірського ТЦК та військовослужбовця-водія цього відділу

Правоохоронці встановили, що фігуранти утримували потерпілого у приміщенні військкомату з 12 вересня 2023 року. Вони морили його голодом, били та знущалися аби він добровільно пройшов військово-лікарську комісію.

Нагадаємо, що працівники Державного бюро розслідувань затримали двох працівників Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які причетні до побиття чоловіка та незаконного утримання його у приміщенні військкомату.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.09.2023 16:20