Фото: Анна Герич

На Львівщині передумали зносити радянський пам'ятник: що сталося

На Львівщині демонтаж пам’ятника радянських часів відклали до осені. Причиною стали лелеки, які звили гніздо на фігурі Матері-Батьківщини.

Про це у Facebook написала секретарка робочої групи з питань декомунізації при Львівській обласній адміністрації Анна Герич.

Бетонна фігура Матері-Батьківщини з двома гусками знаходиться у селі Брюховичі Перемишлянської громади. Поруч на основі пам’ятника є напис "Ніхто не забутий і ніщо не забуте" та прізвища загиблих у Другій світовій війні. Цього тижня його планували демонтувати.

"Десь у червні будуть лелеченята. Треба чекати осені, коли птахи полетять у вирій. Тоді гніздо можна помістити на автомобільне колесо і перенести на дерево. Зараз гніздо прикріплене до тієї фігури, оббивати її не можна", — пояснила Анна Герич.
Лелече гніздо на радянському пам'ятнику
Фото: Анна Герич

Загалом на Львівщині робоча група з питань декомунізації нарахувала ще 160 пам’ятників-символів радянського режиму. Їх планують демонтувати до кінця 2023 року.

Нагадаємо, що в Україні на тлі війни Росії активно почали зносити пам'ятники радянським діячам. У багатьох містах активно руйнують монументи, а у деяких навіть викидають їх просто на смітник.

Також повідомлялося, що Польща вслід за Україною взялася зносити радянські пам'ятники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.05.2023 14:47