Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

На Львівщині працює ППО по російських "шахедах"

У ніч на п'ятницю, 29 березня, російські загарбники атакують Україну ударними дронами-камікадзе типу "Шахед". Небезпека оголошена у більшості областей.

Як повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, у Львівській області працює протиповітряна допомога.

"На Львівщині працює ППО. Зберігаємо інформаційну тишу", — зазначив він у своєму Telegram-каналі.

До цього Козицький попереджав мешканців Стрию і Стрийського району про небезпеку. Загрозу дронів для Львівщини було оголошено о 02:13.

Зазначимо, що ввечері 28 березня на Київщині працювала протиповітряна оборона. А вночі 29 березня у Хмельницькій області лунали вибухи.

Практично щоночі ворожі дрони-камікадзе залітають на територію України. Востаннє такий наліт безпілотників відбувся минулої ночі, 28 березня. Тоді загалом ворог застосував 28 своїх безпілотників. Як зазначали у Повітряних силах Збройних сил України, Силам протиповітряної оборони вдалося знищити 26 дронів у межах Одеської, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Унаслідок падіння уламків збитих безпілотників пошкоджено декілька приватних будинків у Запоріжжі. Отримали поранення цивільні.

Нагадаємо, що, за інформацією керівниці Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталії Гуменюк, 28 березня безпілотники намагалися пошкодити енергетичну інфраструктуру, прокладаючи маршрут через житлову забудову.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2024 03:07