Фото: Національний музей Революції Гідності

На Майдані Незалежності відкрили фотовиставку, присвячену подіям Революції Гідності

У Києві біля монумента Незалежності розгорнули фотовиставку "Майдан Січ. Так почалася війна", на які представлено 48 світлин найдраматичніших лютневих днів Революції Гідності 2014 року.

Про це повідомляє Національний музей Революції Гідності на сторінці у Facebook.

Зазначається, що на виставці можна побачити роботи українських фотографів, які документували події у центрі Києва 18, 19 та 20 лютого 2014 року. Біля фото зазначили не лише дату та місце, а й точний час.

"Дуже важливо, щоби після десяти років пам’ять про ці події зберігалася в просторі Майдану. Ми зараз знаходимось на дійсно священній та знаковій території для всієї України. Адже тут не просто відбувався Майдан і був епіцентр Революції Гідності. За мить до, здавалося, поразки Майдану, коли силовики й злочинна влада Януковича от-от могла стерти, знищити Майдан, — саме тут був той острівець свободи, який нам вдалося зберегти. Саме з цього моменту почалося наше протистояння і захист нашої незалежності, який вже буквально за кілька днів переріс у збройний захист нашої Батьківщини", — сказала Ольга Сало, заступниця генерального директора Національного музею Революції Гідності.

 фотовиставка майдан січ

Авторами історичних кадрів є Максим Баландюх, Мирослав Іваник, Михайло Палінчак, Олександр Тимошенко, Олексій Фурман, Іван Любиш-Кірдей та Володимир Луць.

"На фото — промовисті моменти найтрагічніших подій лютого: кадри з мітингувальниками, силовиками, спаленим наметовим містечком та морем квітів у пам’ять про Героїв Небесної Сотні", — йдеться у повідомленні.

 фотовиставка майдан січ

Фото: Національний музей Революції Гідності

Нагадаємо, у вівторок, 20 лютого, президент Володимир Зеленський вшанував пам'ять Героїв Небесної Сотні. Глава держави наголосив, що десять років тому українців спробували вбити у власній країні, у власній столиці лише за мирний вибір бути собою та бути вільними.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.02.2024 14:22