Скріншот з відео

Зеленський вшанував пам'ять Героїв Небесної Сотні (відео)

У вівторок, 20 лютого, президент Володимир Зеленський вшанував пам'ять Героїв Небесної Сотні. Сьогодні виповнилось 10 років від трагічної дати.

Відповідне відео з'явилось у Telegram Володимира Зеленського.

Глава держави наголосив, що десять років тому українців спробували вбити у власній країні, у власній столиці лише за мирний вибір бути собою та бути вільними.

"Десять років, як спроби знищити нас і нашу незалежність тривають. Проти беззбройної Небесної Сотні були кулі. Тепер — це ракети, дрони та армії. Але десять років тому ми встояли й далі стоїмо. Сотня й сотні — небесні й живі захисники нашого права бути! Дякуємо вам за все! І вистоїмо разом", — написав президент.

Зеленський також підкреслив, що 10 років тому українці вирішили раз і назавжди, що хочуть і будуть жити лише у європейській державі. Все це 10 років тому для народу було стимулом боротись. 

"Все це є стимулом для нас і сьогодні. Захищати свою землю. Захищати свою свободу. Захищати своє завтра. Захищати свою Україну. Слава Україні!" — додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, щорічно 20 лютого в Україні вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні. У цей день, рівно десять років тому, 2014-го, в середмісті столиці України загинула найбільша кількість осіб — 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013–2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року, відстоюючи демократичні цінності та територіальну цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.02.2024 10:56