Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

На Одещині гриміли вибухи: що відомо

Вночі у суботу, 23 вересня, близько першої години, в Одеській області пролунали вибухи. Це сталося під час повітряної тривоги.

Про це повідомляє "Думська".

Видання пише, що область могли атакувати протикорабельними ракетами типу "Онікс". До цього в Повітряних силах попереджали про рух ворожих ракет в напрямку області.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер закликав мешканців Білгород-Дністровського району перебувати в укриттях до закінчення тривоги.

"Роботу ППО не знімати!" — додав він.

Через 12 хвилин після вибуху повітряну тривогу в регіоні скасували.

Нагадаємо, речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат пояснював, що ракети "Онікс" практично неможливо збивати будь-якими засобами ППО через те, що вони летять дуже низько — 10-15 метрів над рівнем води.

Раніше в Офісі президента підрахували, що для захисту України від масованих ракетних та дронових атак, потрібно щонайменше 10-12 зенітних ракетних комплексів Patriot. Саме такі системи, як Patriot, можуть збивати ракети "Онікс" і "Кинджал", що є дуже складними для перехоплення. В ОП вважають, що забезпечити Південь України Patriot дешевше, аніж боротись із наслідками атак.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.09.2023 01:51