Фото ілюстративне. Джерело: МВС

На Одещині лунали звуки вибухів, повідомляється про роботу ППО

На півдні Одеської області у ніч на 6 вересня пролунала серія вибухів. Вже майже три години в області оголошено повітряну тривогу, працювала протиповітряна оборона по ворожих дронах-камікадзе.

Речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук наголосив, що про наслідки обстрілу буде повідомлено пізніше.

"Бойова робота Сил оборони, зокрема, ППО, на півдні Одещини триває. Подробиці наслідків ворожої атаки — у слушний час", — зазначив Братчук.

Раніше у Повітряних силах ЗСУ повідомили, що у напрямку південних районів Одеської області помічено рух ударних безпілотників типу "Шахед".

Нічні атаки на Одеську область

У ніч на понеділок, 4 вересня, російські окупанти вкотре намагалися вдарити по Одеській області за допомогою дронів-камікадзе "Шахед".

Пізніше в МЗС України зробили заяву про те, що під час атаки росіян дрони впали та вибухнули на території Румунії. При цьому Бухарест спростовує цю інформацію.

Також днем раніше, 3 вересня, війська РФ за допомогою "Шахедів" атакували припортову інфраструктуру Подунав'я. Повідомляється, що окупанти випустили 25 безпілотників.

Нагадаємо, що під час атаки порту в Ізмаїлі в Одеській області на початку серпня запущені рашистами "шахеди" пролітали над територією Румунії. Один з іранських дронів упав у румунському повіті Тулча. Щоправда, згодом фахівці Військово-повітряних сил Румунії оглянули комуну Чаталкіой, де нібито впав російський дрон, але жодних уламків там не знайшли.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2023 03:06