Скріншот з відео

На Одещині під час нічного обстрілу зафіксовано влучання, — Гуменюк

У ніч на 22 червня російські загарбники здійснили чергову комбіновану атаку: окупанти випустили по Україні як ракети, так і дрони. Частину ворожих цілей було збито, однак зафіксовано й влучання в Одеській області.

Про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця об’єднаного прес-центру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк. За її словами, постраждалих чи загиблих немає.

"Ніч на Півдні, як і по всій Україні, була дуже неспокійною. Так, є на Одещині збиття трьох "шахедів", є, на жаль, і влучання. Уточнюємо обстановку. Влучання не критичне. Втрат серед людей немає", — зазначила вона.

Гуменюк наголосила, що зараз підбиваються підсумки нічного обстрілу, тому що ворог намагається застосовувати нові тактики й вишукує способи, як обійти українську протиповітряну оборону.

Також речниця ОК "Південь" поінформувала, що окупанти намагаються використовувати ті потенціали, які ще можуть, зокрема ракети Х-22 й ударні безпілотники. За її словами, що ситуація у Чорному морі наразі більш-менш стабільна.

"Ракетоносій ввечері було заведено до базування (цієї ночі, — ред.), він не залучався до ракетної атаки. Це і зорієнтувало нашу ППО більше на повітряні атаки, що буде працювати авіація і запуски "шахедів", — повідомила вона.

Нагадаємо, вночі 22 червня у більшості областей було оголошено повітряну тривогу. Повітряні сили попереджали про ракетну небезпеку у низці областей, а в Одеській — була загроза застосування "шахедів". Відомо також, що близько 01:40 у Кривому Розі на Дніпропетровщині лунали вибухи.

Зазначимо, що останніми днями Росія активно обстрілювала Україну дронами. Так, 20 червня, росіяни випустили дрони по Львову та Київщині. У Львові сталося влучання в об'єкт критичної інфраструктури, у Київській області — усі дрони вдалося збити. 21 червня Росія атакувала Хмельницьку область іранськими "шахедами". Усі шість дронів-камікадзе були знищені силами й засобами Повітряних сил.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.06.2023 06:43