Фото: Pexels

Україною шириться повітряна тривога: військові попереджають про ракетну небезпеку

У ніч на 22 червня у більшості областей оголошено повітряну тривогу. Повітряні сили попередили про ракетну небезпеку у низці областей.

Як йдеться у повідомленні ПС у Telegram, у Чернігівській, Сумській, Київській, Полтавській, Кіровоградській, Харківській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській областях спостерігається застосування балістичного озброєння.

мапа тривог 22.06.2023

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Оновлено. О 01:35 Повітряні сили повідомили, що ворожа стратегічна авіація наближається до акваторії Азовського моря. Через 10 хвилин військові поінформували про пуск ракет.

Міністерство оборони закликає українців не знімати роботу протиповітряної оборони під час атак росіян. Військові пояснюють, що поширення роликів роботи ППО ("виходи", треки ракет, спалахи, прильоти, сліди вибухів, руйнування, уламки боєприпасів тощо) та публікування цих матеріалів в соцмережах допомагає ворогу з оперативною дорозвідкою результатів ударів.

Нагадаємо, останніми днями Росія активно обстрілювала Україну дронами. Так, 20 червня, росіяни випустили дрони по Львову та Київщині. У Львові сталося влучання в об'єкт критичної інфраструктури, у Київській області — усі дрони вдалося збити. 21 червня Росія атакувала Хмельницьку область іранськими "шахедами". Усі шість дронів-камікадзе були знищені силами й засобами Повітряних сил.

Востаннє ракетами рашисти масовано обстрілювали Україну 16 червня. Тоді в українському небі було знищено 14 повітряних цілей — це шість "Кинджалів", шість "Калібрів" та два розвідувальні БпЛА.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.06.2023 01:10