Фото: Аrmyinform

"Кинджали" і "Калібри": Повітряні сили повідомили про успішне збиття 12 російських ракет

Удень 16 червня армія Російської Федерації масово обстріляла Україну ракетами. За попередніми даними, в українському небі знищено 14 повітряних цілей.

Про це повідомили в прес-службі Повітряних сил ЗСУ.

Зазначається, що сили протиповітряної оборони збили:

  • шість аеробалістичних ракет "Кинджал";
  • шість крилатих ракет "Калібр"; 
  • два розвідувальних БпЛА.

За даними начальника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка, інформація щодо жертв чи руйнувань наразі не надходила. Дані оперативного зведення збираються та уточнюються.

"Існує велика ймовірність повторних ракетних атак найближчим часом. Тому не ігноруйте сигнали повітряної тривоги", — наголосив Сергій Попко.

Зазначимо, що востаннє росіяни випускали по Україні "Кинджали" рівно місяць тому — 16 травня. Тоді їх теж було шість. Саме у той день до України приїжджав із офіційним візитом спеціальний представник Китайської Народної Республіки у справах Євразії Лі Хуей. Відоом, що Китай, як і ПАР, також представляв свій "мирний план" щодо врегулювання ситуації в Україні.

Нагадаємо, повітряна тривога 16 червня охопила всю територію УкраїниУ Київській області та Києві, зокрема, було чутно вибухи. Влада повідомляла, що працювали сили протиповітряної оборони. 

Варто зауважити, що РФ запустила ракети по території України в той момент, коли з візитом у Києві перебуває президент ПАР Сиріл Рамафоса із делегацією. Африканські політики хочуть запропонувати, зокрема, призупинення дії ордера МКС на арешт Путіна і послаблення антиросійських санкцій. 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на чергову ракетну атаку рашистів і зауважив, що Росія прагне лише війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.06.2023 12:32