Поблизу Києва спрацювала ППО, ракетна небезпека охопила усю країну (оновлено)

Нині у більшості областей України триває повітряна тривога. У Київській області лунали вибухи.

Про це повідомили в Київській міській військовій адміністрації.

"В області, на підступах до Києва працює ППО. Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги!" — йдеться в повідомленні.

За даними Повітряних сил ЗСУ, декілька ворожих ракет "Калібр" рухаються на північ країни. Згодом військові попередили про загрозу застосування балістичного озброєння для центральних, східних та західних регіонів. 

Станом на 11:33 повітряна тривога охопила всю територію України, окрім Чернігівської та Сумської областей. Українців закликали не ігнорувати сигнал повітряної тривоги. 

Оновлено 11:40. Повітряну тривогу оголосили у всіх областях. 


Скріншот

Оновлено 11:44. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що в Подільському районі пролунав вибух. За його словами, на столицю продовжують летіти ракети.

Оновлена мапа укриттів у Києві

Раніше столична влада оновила мапу укриттів у місті. Деякі сховища розташовані в підвалах, підземних переходах чи паркінгах, а також на всіх станціях Київського метрополітену.

Цікаво, що у п'ятницю з візитом у столиці України перебуває президент ПАР Сиріл Рамафоса із делегацією. Африканські політики хочуть запропонувати, зокрема, призупинення дії ордера МКС на арешт Путіна і послаблення антиросійських санкцій. Вже у суботу Рамафоса із делегацією направиться у Москву на зустріч із диктатором Путіним. Відомо, що місяць тому Сиріл Рамафоса оголосив про африканський "мирний план", деталі якого не були оприлюднені. "Мирний план" також підтримують лідери Сенегалу, Уганди, Єгипту, Республіки Конго та Замбії.

Нагадаємо, росіяни запустили крилаті ракети "Калібр" з Чорного моря. Міністерство оборони закликає українців не знімати роботу протиповітряної оборони під час атак росіян. Військові пояснюють, що поширення роликів роботи ППО ("виходи", треки ракет, спалахи, прильоти, сліди вибухів, руйнування, уламки боєприпасів тощо) та публікування цих матеріалів в соцмережах допомагає ворогу з оперативною дорозвідкою результатів ударів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.06.2023 11:31