На орбіту місяця запустять надувний житловий модуль

19 ЖОВТНЯ 2017 12:44

Приватна космічна компанія Bigelow Aerospace спільно з United Launch Alliance опублікувала заяву, згідно з якою планує вивести на орбіту місяця житловий надувний модуль до 2022 року. Ракета-носій, за допомогою якої планується здійснити запуск модуля, буде розроблений фахівцями United Launch Alliance, а сам модуль B330 зробить компанія Bigelow Aerospace. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на ULA.

Передбачається, що це буде надувний відсік завдовжки чотирнадцять метрів, а його діаметр складе близько семи метрів. Даний відсік таких розмірів зможе вмістити в себе екіпаж чисельністю до шести чоловік разом з устаткуванням, необхідним для життя і роботи.

Спочатку модуль доставлять на навколоземну орбіту - для цього спеціально підготують ракету Vulcan 562. На орбіті Землі модуль «надують» і протестують, після чого відправлять до нього ще дві ракети з паливом для дозаправки ракети-носія, яка потім і доставить модуль до місяця.

Один з таких розгортаних модулів, розроблених компанією Bigelow Aerospace, вже працює на МКС з весни 2016 року. Відстикувати чотириметрову конструкцію планують в наступному, 2018 року. 

Відео, 19.10.2017 12:44