Фото: Ілюстративне Джерело: соцмережі

На півдні Австралії вирують масштабні пожежі: тисячі людей закликають евакуюватися

У четвер, 22 лютого, на заході австралійського штату Вікторія понад дві тисячі людей отримали наказ про евакуацію через лісову пожежу, яка вийшла з-під контролю.

Про це повідомляє Reuters.

Державна служба з надзвичайних ситуацій Австралії закликала жителів міст Раглан і Бофорт, де проживає близько двох тисяч людей, а також жителів прилеглих районів залишити свої домівки та прямувати на схід до сусіднього регіонального центру Балларат, що за 95 кілометрів на захід від Мельбурна.

Зазначається, що один з осередків пожежі знаходиться на північному заході від Балларата там горить приблизно 50 км2 площі лісів. Ще одна масштабна пожежа вирує трохи далі на захід.

Прем'єр-міністр штату Джасінта Аллан заявила, що на місці працюють понад тисяча пожежників за підтримки 24 літаків і понад сто транспортних засобів. Невдовзі до боротьби приєднаються додаткові сили.

"Негайна евакуація є найбезпечнішим варіантом для цих громад. Якщо ви перебуваєте в цих районах, будь ласка, прислухайтеся до цієї поради, будь ласка, дійте зараз, щоб врятувати власне життя", — сказала вона на прес-конференції.

Згідно з інформацією головного офіцера пожежної служби Австралії Джейсона Хеффернана, пожежі на захід від Балларату посилюватимуться протягом сьогоднішнього вечора і до опівночі. 

Нагадаємо, у Чилі внаслідок лісових пожеж, що сталися на початку лютого, загинули щонайменше 46 людей. Понад 200 мешканців вважалися зниклими безвісти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Світ, 22.02.2024 16:49