Фото: facebook/Лікарняні Клоуни "Червоні Носи"

На Полтавщині 30 шкіл закрили на карантин: у чому причина

У зв'язку із високим рівнем захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні захворювання (ГРВІ) тридцять закладів освіти Полтавської області закрили на карантин. 

Про це повідомляє начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін у Telegram-каналі.

Зазначається, що половина із зачинених на карантин шкіл знаходиться у Кременчуцькому районі. Сім навчальних закладів перейшли на дистанційне навчання у Полтавському районі, шість у Лубенському та два заклади у Миргородському. Загалом, тимчасово на дистанційне навчання перейшли понад 9700 дітей.

"В області спостерігається підвищення епідемічного порогу захворюваності на ГРВІ та грип. Останнім часом він на 59% перевищив базовий рівень", йдеться у повідомленні очільника Полтавської ОВА.

Пронін наголосив, що високі показники захворюваності спостерігаються у Сергіївській, Піщанській, Кам’янопотоківській, Новоселівській, Гадяцькій, Хорольській, Ланнівській, Котелевській, Лубенській та Кобеляцькій громадах.

"Дотримуйтеся правил особистої гігієни. Дбайте про своє здоров'я і будьте здорові", резюмував посадовець. 

Додамо, що за даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні у січні зареєстровано дев'ять випадків нового субваріанту штаму коронавірусу Омікрон — JN.1, який називають "Дженні". За словами заступника міністра, головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, вірус SARS-CoV-2 постійно мутує та ухиляється від імунної відповіді — тобто швидше вражає ослаблений імунітет, захворіти можуть навіть раніше вакциновані, однак набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби. 

Нагадаємо, влада Києва рекомендувала жителям столиці повернутися до маскового режиму в місцях скупчення людей для зменшення ризику зараження на COVID-19. Водночас нагадали про те, що найнадійнішим захистом від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби є вакцинація.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.02.2024 16:57