Фото ілюстративне зі соцмереж

Зростання захворюваності на COVID-19: у київській мерії звернулись до жителів столиці

Влада Києва рекомендує жителям столиці повернутися до маскового режиму через зростання захворюваності на COVID-19. Водночас найнадійнішим захистом від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби є вакцинація.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. Зокрема, чиновник послався на заяву Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), яка закликала продовжити дотримання маскового режиму й соціальної дистанції, щоб уникнути зараження коронавірусом.

Посадовець зауважив, що киянам доцільно повернутись до маскового режиму в місцях скупчення людей для зменшення ризику зараження.

"Відповідну заяву генеральний директор ВООЗ зробив після того, як у багатьох країнах протягом кількох тижнів зростала кількість респіраторних захворювань, спричинених COVID-19, грипом та іншими патогенами. У Києві це питання теж актуальне. Адже щотижня фіксуються нові випадки захворювання на коронавірус. Серед пацієнтів, яких госпіталізовано, є й важкі пацієнти", — написав Микола Поворозник.

Він також нагадав, що найнадійнішим захистом від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби є вакцинація.

"Йдеться в першу чергу про ваше здоров’я, яке потрібно берегти. Зокрема, при погіршенні стану і перших симптомах недуги слід обов’язково звертатись до свого сімейного лікаря та, за потреби, яку визначить лікар, вчасно проходити тестування на COVID-19", — додав Микола Поворозник.

Як відомо, ВООЗ офіційно скасувала пандемію коронавірусу у світі у травні 2023 року. В Україні також зняли обмеження та скасували карантин.

Нагадаємо, заступник міністра охорони здоровʼя, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін у грудні розповідав, що в Україні захворюваність на коронавірус переважає грип. Проте ситуація може змінитися вже найближчим часом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.01.2024 19:52