Фото ілюстративне зі соцмереж

Маски повертаються? У ВООЗ зробили важливу заяву щодо поширення коронавірусу у світі

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) закликала знову дотримуватися маскового режиму та соціальної дистанції для уникнення зараження на COVID-19. Такі рекомендації спричинила тенденція зростання у багатьох країнах випадків коронавірусної хвороби.

Про це заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Гебреєсус, опублікувавши відповідний пост у мережі X (колишній Twitter).

"Захворювання дихальних шляхів, спричинені COVID19, грипом та іншими патогенами, зростають у багатьох країнах протягом декількох тижнів, очікується, що це продовжиться після останніх свят", — йдеться в повідомленні.

Керівник ВООЗ дав поради громадянам і урядам країн через ситуацію. Серед них, зокрема, йдеться про маски, вакцинацію та тестування.

"Обов'язково пройдіть тестування та за потреби зверніться за допомогою, оскільки лікування COVID-19 може запобігти важким захворюванням і смерті. Продовжуйте використовувати маски, вентиляцію та дистанцію, щоби зменшити вплив, і переконайтеся, що ви та ваші близькі зробили щеплення проти COVID-19 та грипу", — зазначив Гебреєсус.

У ВООЗ закликали керівників країн надати доступ до надійних тестів, методів лікування та вакцин. Особливо тим, хто входить до "зони ризику". Також рекомендується продовжувати спостереження, секвенування та звітування з метою відстеження еволюцію вірусу COVID-19, та чітко інформувати населення про ситуацію.

Як відомо, ВООЗ офіційно скасувала пандемію коронавірусу у світі у травні 2023 року. В Україні також зняли обмеження та скасували карантин.

Нагадаємо, заступник міністра охорони здоровʼя, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін у грудні розповідав, що в Україні захворюваність на коронавірус переважає грип. Проте ситуація може змінитися вже найближчим часом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.01.2024 22:59