Фото: Pixabay

У МОЗ заявили про пік захворюваності на коронавірус та грип: скільки людей померли

В Україні з початку епідемічного сезону захворіли вже 1,3 мільйона українців. Наразі в країні зафіксовано пік захворюваності на грип та коронавірус.

Про це головний санітарний лікар країни Ігор Кузін повідомив в ефірі телемарафону.

Він наголосив, що зараз одночасно курсують як коронавірус, так і грип та інші респіраторні віруси. Кузін попередив, що починаючи з січня вже почне циркулювати вірус грипу і SARS-CoV-2.

"Це більше, ніж торік, щонайменше на 40 відсотків. Разом з тим, якщо подивитися по інтенсивності епідемічного процесу, то він трошки більший, ніж минулого року — лише на вісім відсотків. Ми будемо спостерігати поступово таку картину переходу від одних вірусів до інших. І поки що станом на сьогодні ми фіксуємо те, що в переважній більшості у нас реєструються випадки коронавірусної інфекції, їх більше. І їх кількість буде досягати піку в середині грудня з поступовим загасанням упродовж січня наступного року", — зазначив Кузін.

За його словами, від початку епідеміологічного сезону в Україні від Covid-19 та інших інфекційних захворювань вже померли 343 людини, серед яких — дві дитини. 

"В середньому ж в Україні нині з такими діагнозами госпіталізують чотири тисячі людей щотижня. Це небагато. І спроможностей системи охорони здоров'я вистачає для надання медичної допомоги", — сказав Кузін.

Нагадаємо, зараз на території України циркулюють усі субваріанти "Омікрону". Якщо раніше йшлося про близько 13 різних підтипів, то зараз їх уже нараховується 17. В Україну вже доставили оновлену вакцину Pfizer, яка є специфічною проти штаму коронавірусу "Омікрон" і його варіантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.12.2023 21:33