Фото ілюстративне зі соцмереж

На Полтавщині витік на газопроводі: майже півтори тисячі людей залишилися без газопостачання

У понеділок, 12 лютого, постачання газу до двох сіл у Полтавській області тимчасово припинено через витік, який виявили на газопроводі. На місці події працюють фахівці та необхідна техніка, щоб оперативно усунути витік і забезпечити безпечний розподіл газу.

Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін.

"На газопроводі в Новосанжарській громаді працівники "Полтавагазу" виявили витік. Аби ліквідувати аварію, тимчасово призупинили газопостачання до близько 1 500 споживачів у Лелюхівці та Нових Санжарах", — зазначив він.

За його словами, на місці працюють фахівці та необхідна техніка, щоб оперативно усунути витік і забезпечити безпечний розподіл блакитного палива до осель людей.

"Газопостачання відновлять одразу, тільки-но бригади завершать необхідні роботи", — підсумував Філіп Пронін.

В акціонерному товаристві "Полтавагаз" уточнили, що витік газу зафіксували на газопроводі середнього тиску.

"Наразі залучено близько 20 фахівців і вся необхідна техніка для оперативного усунення витоку. Газопостачання буде відновлено одразу після завершення необхідних робіт", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці грудня стало відомо, що у Глобиному на Полтавщині на виробництві цукрового заводу стався витік відходів. Тоді фахівці визначали, чи причетний завод до забруднення земель. Філіп Пронін розповів, що за дорученням Полтавської обласної військової адміністрації Державна екологічна інспекція виїхала на місце для з’ясування обставин ситуації. Фахівці виявили кагатні поля цукрового заводу, де розміщені купи бурякових відходів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.02.2024 16:39