Фото: Рixabay

На Рівненщині жінка вкрала квіти з могили, щоб подарувати невістці: як її покарав суд

На Рівненщині жінка вкрала з могили загиблого військовослужбовця 20 свіжих троянд. Квіти зловмисниця подарувала невістці на день народження.

Про це йдеться у вироку Радивилівського районного суду.

Як йдеться у матеріалах справи, ще 10 квітня цього року у ранкову пору доби жінка, перебуваючи на цвинтарі у селі Козин, Дубенського району, проходячи повз могилу військовослужбовця, побачила живі квіти.

"В неї виник злочинний умисел, направлений на заволодіння даними квітами. Нехтуючи моральними засадами суспільства щодо поваги до померлого та місця його поховання, діючи умисно, підійшла до могили та руками дістала квіти троянди у кількості 20 штук, з якими покину місце вчинення кримінального правопорушення", — йдеться у рішенні суду.

На засіданні жінка повністю визнала свою вину та щиро розкаялася.

Суд вважав за необхідне призначити жінці покарання у вигляді позбавлення волі на строк один рік. Однак врахувавши низку факторів, зокрема, активне сприяння у розкритті злочину, щире покаяння, відсутність обтяжливих обставин, а також двох неповнолітніх дітей, що перебувають на утриманні фігурантки, було вирішено звільнити її від відбування покарання з іспитовим строком один рік.

Нагадаємо, на Тернопільщині у Кременці місцевий житель жорстоко побив військового, а також викрав його автомат. Будинок нападника брали штурмом спецпідрозділи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.09.2023 16:59