Фото: Telegram-канал Shot

На росіян у Тихому океані напали акули: судно затонуло (фото)

Катамаран навколосвітньої експедиції з росіянами на борту був атакований акулами у Тихому океані. Внаслідок інциденту судно затонуло.

Про це повідомляє Telegram-канал Shot.

Згідно з наявною інформацією, на борту Russian Ocean Way перебували троє людей: члени Томського відділення Російського географічного товариства Євген Ковалевський та Станіслав Березкін, а також француз Вінсент Етьєн.

Цікаво, що акули атакували російський катер двічі. У понеділок, 4 вересня, вони пошкодили лівий балон, після чого мандрівники близько доби пливли в аварійному стані. А вже у ніч проти середи, 6 вересня, за 410 миль до Австралії акули знову напали на судно і розірвали правий балон, внаслідок чого катер почав тонути.

Порятунок екіпажу

Після другої атаки екіпаж подав сигнал SOS, коли мандрівники були вже у воді. До їхнього порятунку приєдналися Посольство Росії в Австралії та берегові служби. Вже через 45 хвилин панамський суховантаж врятував екіпаж катамарана, але саме судно затонуло в океані.

Врятована команда перебуває на рятувальному кораблі досі — вона має намір продовжити експедицію.

Фото: Telegram-канал Shot

Нагадаємо, у єгипетському місті Хургада 8 червня акула напала на людину і з’їла її на очах у відпочивальників. Загиблим був громадянин Росії. Відомо, що, крім відпочивальників, свідком цієї події став батько жертви хижака.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 06.09.2023 14:31