Фото: Facebook/Tatyana Koltunyuk

Відкусила 9 кілограмів тіла: у США акула напала на українку

В американському штаті Нью-Йорк акула вкусила 65-річну українку, що плавала в морі біля пляжу Роквей. За життя жінки борються лікарі.

Про це пише The New York Times.

Відомо, що Тетяна Колтунюк родом з Одеси, проте останнім часом проживає у Нью-Йорку. У понеділок, 7 серпня, вона відпочивала на пляжі Роквей-Біч. Рятувальники почули її крики про допомогу у воді й витягли на берег, де їй надали першу допомогу. На ногу також наклали джгут, щоб зупинити кровотечу до прибуття служби першого реагування.

Наразі медики оцінюють стан українки як "важкий, але стабільний". У поліцейському звіті зазначено, що пані Колтунюк втратила близько 20 фунтів (близько дев'яти кілограмів) маси тіла в результаті укусу. Проте The New York Times зазначає, що ця цифра, ймовірно, була значно завищеною.

Після нападу в понеділок увечері поліція Нью-Йорка обстежила територію за допомогою гелікоптерів і безпілотників, але не виявила жодної акули.

"Ми сподіваємося на повне одужання цієї плавчині. Хоча це була страшна подія, ми хочемо нагадати нью-йоркцям, що укуси акул у Роквеї трапляються вкрай рідко", — сказала заявила речниця департаменту парків Нью-Йорка Меган Лалор.

Співробітники парку та експерти заявили, що цей укус акули був першим на пляжі Роквей-Біч "за останній час".

"Я не думаю, що за всю свою історію я чув про подібні травми в наших водах, незважаючи на те, що я працюю з акулами вже 30 років. Сама по собі травма незвичайна", — сказав Ганс Волтерс, польовий науковець із Нью-Йоркського акваріума Товариства охорони дикої природи.

Нагадаємо, у єгипетському місті Хургада 8 червня акула напала на людину і з’їла її на очах у відпочивальників. Загиблим був громадянин Росії. Відомо, що, крім відпочивальників, свідком цієї події став батько жертви хижака.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.08.2023 18:58