Фото: Сумська обласна прокуратура

На Сумщині чоловік зарізав пенсіонера й підпалив його будинок, щоб приховати злочин

У Сумській області прокурори скерували до суду справу щодо чоловіка, який пограбував та вбив 86-річного пенсіонера. Грабіжник забрав з помешкання загиблого цінні речі, після чого підпалив його будинок, щоб приховати свій злочин.

Як повідомляє прес-служба Сумської обласної прокуратури, злочин стався торік 10 серпня у місті Охтирка.

"У нічний час зловмисник проник у будинок самотнього пенсіонера. Нападник спочатку побив старенького, а потім ще й завдав ножем щонайменше чотири удари в область шиї та тулуба. Від отриманих поранень 86-річний потерпілий помер. З будинку загиблого зловмисник забрав цінні речі, після чого підпалив домоволодіння, щоб приховати свій злочин", — йдеться у повідомленні.

Також обвинувачений намагався втекти з місця злочину на автомобілі загиблого, який стояв у дворі. Для цього грабіжник взяв ключі, які лежали підвіконні, відчинив ворота, але завести двигун авто так і не зміг. У прокуратурі зауважили, що одразу затримати чоловіка не вдалось, проте у ході слідства правоохоронці встановили обставини події та зібрали докази причетності до злочину обвинуваченого.

"До цього він вже п'ять разів був засуджений, утому числі й відбував покарання за розбій. Відтак з червня 2024 року він перебуває за ґратами", — зазначили у прокуратурі. 

Прокуратура кваліфікувала дії обвинуваченого як розбій, поєднаний із проникненням у житло, умисне вбивство, яке було вчинене з корисливих мотивів, умисне знищення майна та замах на викрадення авто (ч. 4 ст. 187, п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 194 та ч. 3 ст. 15/ч. 3 ст. 289 КК України). За цей злочин чоловікові загрожує довічне позбавлення волі.  

Нагадаємо, 17 серпня у Деснянському районі Києва сталася бійка між двома чоловіками. Конфлікт закінчився вбивством. За даними правоохоронців, у результаті конфлікту один з учасників від отриманих травм помер на місці, а інший — втік з місця події.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 13.09.2024 03:31