Фото: Getty Images

На території України працює близько сотні європейських спецназівців, — BBC

Згідно з одним із документів Пентагону, які оприлюднили в мережі, на території України працює спецназ країн Заходу. Найбільше бійців відправила Велика Британія.

Про це повідомляє ВВС.

За даними видання, оприлюднені файли розповідають детальну картину війни в Україні, включаючи делікатні деталі підготовки України до весняного контрнаступу. 

Згідно з документом від 23 березня, Великобританія має найбільший контингент спецназу в Україні (50), за нею йдуть країни-члени НАТО: Латвія (17), Франція (15), США (14) і Нідерланди (1). 

Зазначимо, спецназ Великої Британії складається з кількох елітних військових підрозділів із різними сферами знань і вважається одним із найбоєздатніших у світі. У документі не повідомляється, де розташовані сили в Україні та чим вони займаються.

"Чисельність персоналу може бути невеликою і, безсумнівно, буде коливатися. Але спецпідрозділи за своєю природою високоефективні. Їхня присутність в Україні, ймовірно, буде використана Москвою, яка останніми місяцями стверджувала, що протистоїть не лише Україні, а й НАТО", — вважають у ВВС.

У Міністерстві оборони Великої Британії не коментують цю інформацію, проте чиновники заявили, що витік передбачуваної секретної інформації продемонстрував "серйозний рівень неточності".

"Читачам слід бути обережними, сприймаючи за чисту монету звинувачення, які потенційно можуть поширити дезінформацію", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 7 квітня повідомлялося, що у соцмережі Twitter й Telegram потрапили засекречені документи, які нібито детально описують секретні плани США й НАТО щодо нарощування Сил оборони України перед запланованим контрнаступом. Наразі Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком важливих документів.

У США вважають, що Російська Федерація може бути причетною до витоку кількох секретних військових документів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 12.04.2023 14:58