На територію Туреччини впав метеорит: космічний об'єкт освітлив нічні вулиці (відео)

У суботу, 2 вересня на півдні Туреччини впав метеорит. Інцидент за участю космічного об'єкта стався ввечері близько 20:15.

Про це повідомляє SabahЗгідно з наявною інформацією, падіння метеорита можна було побачити з Малатті, Ерзурума, Елязига, Газіантепу та навколишніх провінцій. Очевидці зазначають, що у момент падіння сяйво космічного тіла освітлило нічні вулиці.

"У момент падіння метеорит розлетівся на частини, і небо засяяло синім світлом", — написало джерело.

Зазначається, що наразі рятувальники та поліція шукають місце падіння метеорита, а також його можливі фрагменти. Проте, цілком імовірно, що метеорит міг повністю згоріти під час входження в атмосферу Землі.

Раніше повідомлялось, що в американському місті Гоупвел у штаті Нью-Джерсі шматок метеорита впав прямо на житловий будинок. Космічному каменю 4,6 млрд років.

Нагадаємо, ввечері 19 квітня у низці областей України оголосили повітряну тривогу. Моніторингові пабліки повідомляли про повітряні цілі у небі над країною. Тоді ж жителі столиці помітили яскравий спалах у небі. Пізніше вчені встановили, що яскравий спалах над Києвом 19 квітня був викликаний падінням метеора. Його маса була 200-300 кг і діаметром пів метра.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.09.2023 08:02