Ілля Кива. Фото зі соцмереж

На тілі Киви російські слідчі виявили сліди від двох куль: деталі

На тілі ліквідованого у Підмосков'ї колишнього народного депутата України Іллі Киви виявили два кульові вогнепальні поранення. Справу розслідує перше управління з особливо важливих справ Слідчого комітету Росії.

Про це повідомили у Слідчому комітеті Російської Федерації в Московській області.

"На тілі загиблого виявлено два кульові вогнепальні поранення", — йдеться у повідомленні.

Слідчі оглянули місце події, вилучивши змиви, дві пістолетні гільзи, патрон та інші предмети. Також провели огляд автомобіля потерпілого та готельний номер, у якому він проживав останні місяці.

Справу про вбивство Киви передали для подальшого розслідування в перше управління з розслідування особливо важливих справ Слідчого комітету Росії у Московській області.

Що відомо про смерть Іллі Киви

У середу, 6 грудня, у Росії знайшли мертвим колишнього нардепа та зрадника України Іллю Киву. За інформацією російських пропагандистів, його тіло виявили у Підмосков'ї у селі Супоніво Одинцовського району.

Низка українських ЗМІ з посиланням на джерела в Службі безпеки України повідомила, що зрадника ліквідували зі стрілецької зброї — це спецоперація СБУ.

Справа Іллі Киви

Офіс Генерального прокурора оголосив Іллі Киві підозру у державній зраді й порушенні територіальної цілісності. За день до вторгнення Росії на територію України Ілля Кива записав відеопривітання з Днем радянської армії та озвучив потребу у визволенні України.

10 березня 2022 року слідчий суддя Личаківського районного суду Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого Управління Державного бюро розслідувань та обрав Киві запобіжний захід у виді тримання під вартою.

12 березня 2022 року слідчі ДБР зібрали необхідні документи для оголошення Іллі Киви в міжнародний розшук.

29 березня Слідчі ДБР повідомили ще одну підозру колишньому народному депутату Іллі Киві за пропаганду війни та заклики до насильницької зміни влади.

10 травня 2022 року українські правоохоронці закінчили спеціальне досудове розслідування проти колаборанта та нардепа дев'ятого скликання від ОПЗЖ Іллі Киви. Його справу скерували до суду.

Нагадаємо, що також 18 серпня працівники ДБР повідомили про ще одну підозру екс-депутатові. Його звинуватили у публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу та пропаганді війни Іллі Киві.

Нагадаємо, що 6 грудня в мережі з'явилися перші кадри з місця вбивства колишнього нардепа. Відповідні відео виклали російські силовики. На оприлюднених кадрах присутні представники Слідчого комітету РФ, які щось активно вишукують у засніженому сквері.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 07.12.2023 10:58