Фото: соцмережі

На Україну насувається аномальне потепління: яких сюрпризів очікувати від погоди протягом тижня

Протягом цього тижня в Україні буде аномально тепла погода. На заході країни в окремі дні пройдуть снігопади.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, передає Meteoprog.com.

За словами синоптика, внаслідок активного надходження повітряних мас середземноморського походження, температурний фон очікується вищим за норму на 5–10 °С.

Відтак, на початку тижня під впливом антициклону та його гребеня опадів не передбачається, проте вже з середи внаслідок падіння атмосферного тиску та перетворення баричного поля, активізуються атмосферні фронти і циклонічна діяльність, що спричинить дощі на Лівобережжі, у західній частині можливий сніг та мокрий сніг.

"Під кінець другої декади місяця кількість опадів зменшиться внаслідок антициклональної діяльності та підвищення атмосферного тиску. При цьому температурне тло знизиться на кілька градусів, особливо на Правобережжі країни", — зазначив синоптик.

Найтепліше цього тижня буде у південних областях країни. Там стовпчики термометра можуть показати до +18 °С. А от найпрохолодніше буде на півночі країни.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, на початку березня 2023 року в Україні очікуються погодні умови, притаманні рубежу між зимовим та весняним сезонами. Стихійних явищ та активних штормових циклонів не передбачається.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.03.2023 13:20