Фото: Pixabay

На Україну суне відчутне похолодання: коли очікувати перші заморозки

Найближчими днями в Україні все ще протримається тепла погода, яка місцями супроводжуватиметься поривчастим вітром з невеликими дощами. Однак вже наприкінці тижня у низку регіонів прийде відчутне похолодання, зокрема й заморозки.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

За його словами, на початку тижня переважатиме антициклональна циркуляція із комфортними температурами. Середньодобова температура у більшості областей опуститься нижче +15°С.

Зокрема, у вівторок, 3 жовтня, збережеться вплив антициклону із заходу. По всій Україні небо буде малохмарним, опади не передбачаються. Температура повітря вночі становитиме +5…+10°C, у Сумській та Харківській областях місцями +1…+4°C. Вдень повітря прогріється до +19…+24°C.

У середу, 4 жовтня, у районі Полісся, а також місцями у північних областях вранці та вдень пройдуть невеликі дощі. На решті країни без опадів. Вітер південно-західний, із переходом вдень на західний, 7-12 м/с, у західних та північних областях місцями пориви, 15  20 м/с. Температура повітря вночі +8…+13°C, на сході країни +4…+9°C. Вдень +20…+25°C, на крайньому заході +15…+20°C.

"Друга половина наступного тижня ознаменується прохолодною, вітряною погодою, місцями з невеликими дощами та суттєвим похолоданням. Очікувані умови погоди укладаються в кліматичну норму для цього сезону та не є аномальними", — попередив синоптик.

Зазначається, що зниження температури очікується 5 жовтня. До України прийде антициклон із заходу. Очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +6…+11°C, вдень +17…+22°C.

"У п'ятницю, 6 жовтня, у зв'язку з розвитком циклонічності над країнами Балтії значно знизиться тиск і пройдуть дощі в більшості областей України, крім західних регіонів. На Лівобережжі та в південних областях помірні дощі, місцями в супроводі гроз", — йдеться у прогнозі.

У суботу, 7 жовтня, у західних та місцями у північних областях пройдуть невеликі короткочасні дощі. На решті країни без істотних опадів. Вітер західний, північно-західний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви, 15-17 м/с. Температура повітря вночі +3...+8°C, вдень +10...+15°C.

У неділю, 8 жовтня, вдень на Півночі Лівобережжя місцями пройде невеликий дощ. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +2...+7°C, у західних областях місцями заморозки -3...0°C. Вдень стовпчики термометрів показуватимуть +7…+12°C.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жовтень цього року на величезних теренах Європи найімовірніше виявиться теплим, навіть порівняно з новими кліматичними нормами. Загалом протягом місяця переважатиме антициклональний характер циркуляції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.10.2023 13:42