Фото: facebook.com/JaroNadPublic

На якій відстані Patriot збиває літаки й ракети: у Повітряних силах розповіли про потужність німецької ППО

Зенітно-ракетний комплекс Patriot, який Німеччина пообіцяла передати Україні, зможе збивати російські цілі на відстані до 150 км. Це дозволить захистити від ворожих атак цивільних та військових. 

Про це речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав в ефірі телемарафону.

Він повідомив, що чим швидше Patriot стане на бойове чергування, тим оперативніше наші захисники зможуть почати виконувати низку важливих завдань.

"Комплекс далекобійний, зможе діставати цілі на відстані до 150 км, а це дозволить відганяти подалі російську авіацію від наших кордонів. Якщо це варіант Patriot-3, то комплекс також може збивати балістичні цілі. Щоправда, на відстані 40 км", — розповів Ігнат. 

За його словами, це перший комплекс, який може збивати такі балістичні ракети, як "Іскандер-М" та інші. 

Відзначимо, про передачу ППО Patriot 18 квітня повідомили на сайті німецького уряду. Ігнат заявив, що в Україні "ще не бачили комплексу, але очікують на нього".

Що відомо про ППО Patriot

Patriot — це мобільний зенітний ракетний комплекс (ЗРК) та система протиракетної оборони, яка дозволяє збивати ракети до того, як вони вразять ціль. Батареї Patriot також здатні завдавати ударів по повітряних цілях, наприклад, по літаках. Назва комплексу Patriot розшифровується як Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target (Радар стеження з фазованими гратами для перехоплення мети).

Patriot складається з ракети, пускової установки, радіолокаційної установки, станції управління, блоку електрогенератора та щогли високочастотної антени. У цьому радіолокаційні системи Patriot дозволяють ефективніше визначати, хто "друг", хто "ворог". Сама ЗРК переміщається вантажівками. У документах НАТО йдеться про те, що Patriot здатна обороняти від ударів балістичних ракет район радіусом від 15 до 20 кілометрів.

ППО Patriot
Фото: Міноборони США

Нагадаємо, у п'ятницю, 21 квітня, відбудеться чергова зустріч західних союзників у форматі "Рамштайн". Україна проситиме про термінове постачання зенітно-ракетних комплексів і боєприпасів до них.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2023 13:31