Фото: Getty images

Цього тижня відбудеться одинадцятий "Рамштайн": яких рішень очікує Україна

У п'ятницю, 21 квітня, відбудеться чергова зустріч західних союзників у форматі "Рамштайн". Україна проситиме про термінове постачання зенітно-ракетних комплексів і боєприпасів до них.

Про це пише Financial Times з посиланням на трьох посадовців, поінформованих про підготовку зустрічі.

За даними видання, Київ проситиме союзників поповнити запаси боєприпасів для систем ППО, адже вони зменшуються. Водночас партнери побоюються, що без належної протиповітряної оборони контрнаступ українських військ може зірватися.

"Протиповітряна оборона ближнього радіуса дії — тема, яку українці порушують все частіше. Якщо вони використають усі ці засоби, це відкриє простір для військово-повітряних сил РФ", — сказав один європейський чиновник.

Зазначається, що недавні поставки винищувачів МіГ частково призначені для пом’якшення загрози з боку великої повітряної потужності Росії, яка досі недостатньо використовується. Втім Україні потрібно більше ракет, які можуть збивати винищувачі.

Нагадаємо, 18 квітня на сайті німецького уряду повідомили про передачу зенітно-ракетного комплексу Patriot до України. Речник Повітряних силах ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що в Україні "ще не бачили комплексу, але очікують на нього". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.04.2023 13:07