У США назвали дату нової зустрічі у форматі "Рамштайн"

Нова, одинадцята, зустріч Контактної групи з оборони України відбудеться вже цього місяця — 21 квітня. Вона пройде на військово-повітряній базі "Рамштайн".

Про це повідомили Військово-повітряні сили США в Європі, пише "Радіо Свобода".

"Міністр оборони США Ллойд Остін ІІІ планує очолити особисту зустріч Контактної групи з оборони України на військово-повітряній базі "Рамштайн", Німеччина, 21 квітня 2023 року", — йдеться в повідомленні.

Американські військові зазначають, що Остін знову запрошує міністрів оборони та військових високопосадовців світу обговорити "кризу, що триває в Україні, та різноманітні безпекові проблеми, з якими стикаються союзники та партнери США".

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що на "Рамштайні" 21 квітня союзники обговорять поставки нашій державі систем протиповітряної оборони, зокрема, бойових літаків.

"Наша делегація не змінює своїх пріоритетів. Залишається пріоритет №1 - це системи ППО, а бойовий літак є частиною протиповітряної оборони. Тому ми не зупиняємося на цьому і продовжуємо говорити про те, що нам потрібні бойові сучасні платформи 4++, це однозначно", — казав Резніков.

Нагадаємо, 15 березня, під час "Рамштайну-10", країни-союзники України домовились про надання нашій державі нової зброї. Зокрема, Швеція пообіцяла Україні танки, а Норвегія — системи ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.04.2023 23:16