Фото: pravda.com

Коли відбудеться наступний Рамштайн: Резніков назвав терміни

Наступне засідання групи "Рамштайн" відбуватиметься очно на однойменній американській авіабазі в Німеччині. Міністр оборони Олексій Резніков не назвав конкретної дати проведення зустрічі.

Таку заяву зробив міністр оборони України Олексій Резніков, пише "Радіо Свобода".

За його словами, перша зустріч союзників України відбулася на авіабазі "Рамштайн" рік тому, у квітні 2022 року.

Цікаво, що міністр не назвав конкретної дати проведення зустрічі, але підкреслив, що пріоритети України будуть незмінними: системи ППО, зокрема, бойові літаки.

"Наша делегація не змінює своїх пріоритетів. Залишається пріоритет №1 - це системи ППО, а бойовий літак є частиною протиповітряної оборони. Тому ми не зупиняємося на цьому і продовжуємо говорити про те, що нам потрібні бойові сучасні платформи 4++, це однозначно", — сказав Резніков.

Чиновник додав, що Збройні сили України також потребують броньованої техніки й снарядів для важкої артилерії 155 калібру.

"Ну і третє, це вже засоби радіоелектронної боротьби, дрони, антидрони, зокрема так звані "дрони-самогубці" або ударні дрони", — заявив Резніков.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна отримає від НАТО та союзників додаткові системи ППО та велику кількість боєприпасів. Процес передачі зброї відчутно пришвидшиться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.04.2023 18:18