Колаж TrueUA

На Землі у понеділок вирує потужна магнітна буря

У понеділок, 24 квітня, на Землі спостерігається потужна магнітна буря, що досягає класу G4. Вона триватиме до середини дня.

Про це йдеться в прогнозі ресурсу Meteoagent.

За даними, вказаними на сайті, слабка магнітна буря почалася 23 квітня. Нині рівень збуреності магнітного поля Землі досяг рівня G4 з п'яти, що означає досить потужний метеоудар.

магнітні бурі

Інфографіка з сайту Meteoagent

Рівень G4 передбачає, що на планеті, крім серйозних перешкод у зв'язку, можуть бути зафіксовані серйозні порушення супутникової та радіочастотної навігації. Крім того, при рівні збурення магнітного поля G4 можуть спостерігатися полярні сяйва.

Що таке магнітні бурі

Магнітні бурі — це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на Сонці. У випадку сильних магнітних бур на планеті можуть спостерігатися полярні сяйва, короткочасні перебої в роботі електроніки, супутників, радіо та навіть вимкнення електромереж. 

Ці коливання можуть негативно впливати на людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може відбитися на самопочутті людей. 

У дні геошторму люди можуть відчути занепад сил та різкі перепади настрою. Головний біль може перерости в мігрень.

Як захиститися від впливу магнітних бур

У пікові дні магнітних бур лікарі радять відмовитися від сильних фізичних навантажень і менше перебувати на сонці. Також краще перенести магнітні коливання допоможе хороший сон. 

Важливо також пам'ятати про правила харчування — під час бур варто відмовитися від фаст-фуду, жирної їжі та алкоголю.

Людям із хронічними хворобами медики радять носити з собою аптечку з необхідними ліками. 

Нагадаємо, що 20-21 квітня на Землі також cпостерігалася потужна магнітна буряКоливання її магнітного поля фахівці оцінювали у п'ять балів. А 23 квітня ввечері користувачі соцмереж публікували фото дивовижного забарвлення неба, яке нагадує Північне сяйво. Таке незвичайне явище помітили жителі Київської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.04.2023 09:31