Фото: СБУ

На Житомирщині московському попу, який поширював російську пропаганду, оголосили підозру

Клірику Української православної церкви Московського патріархату на Житомирщині, який роздавав вірянам кремлівські "агітки", оголосили підозру. Служба безпеки спільно з Національною поліцією зібрала доказову базу щодо настоятеля церкви Овруцько-Коростенської єпархії УПЦ МП.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

У відомстві зазначають, що клірик масово поширював прокремлівські листівки і брошури серед священників та прихожан громади Житомирщини. Зміст деяких листівок популяризував кремлівський "погляд" на історію Української державності. Священник розповсюджував ворожу пропаганду за вказівкою свого митрополита, якому СБУ вже повідомила про підозру у злочинах проти України.

"У ворожих "агітках" їхні автори зображали війну в Україні як "внутрішній громадянський конфлікт" і заперечували збройну агресію РФ проти України. Крім того, "тексти" друкованої продукції ображали релігійні почуття українців, принижували погляди вірян інших конфесій та формували ворожі настрої до них", — йдеться у повідомленні.

Під час обшуків на території місцевої єпархії УПЦ МП у червні цього року виявили проросійські агітаційні матеріали. На підставі зібраних доказів настоятелю храму повідомлено про підозру в умисних діях, які спрямовані на розпалювання національної та релігійної ворожнечі.

Нагадаємо, наприкінці серпня стало відомо, що народні депутати вимагають невідкладно винести на розгляд законопроекти, які допоможуть заборонити діяльність Московського патріархатуУ День Незалежності України 24 серпня у Верховній Раді зібрали понад 125 підписів під зверненням до спікера Руслана Стефанчука. Відомо, що профільний комітет підтримав три законопроекти щодо питання заборони УПЦ МП: один урядовий, другий, де ключовим автором є Микола Княжицький від ЄС та третій, який подав голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики нардеп від фракції "Слуга Народу" Микита Потураєв.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.09.2023 15:22