Фото: fainemisto.tv

Заборона Московського патріархату в Україні: нардепи збирають підписи

Народні депутати вимагають невідкладно винести на розгляд законопроекти, які допоможуть заборонити діяльність Московського патріархату. У День Незалежності України 24 серпня у Верховній Раді зібрали понад 125 підписів під зверненням до спікера Руслана Стефанчука.

Про це повідомляє рух "Чесно".

Відомо, що профільний комітет підтримав три законопроекти щодо питання заборони УПЦ МП: один урядовий, другий, де ключовим автором є Микола Княжицький від ЄС та третій, який подав голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики нардеп від фракції "Слуга Народу" Микита Потураєв.

Зазначається, що збір підписів розпочала народна депутатка від "Голосу" Юлія Клименко. 

"Заборона УПЦ МП "це давно вже не питання релігії, а питання національної безпеки для України". Або ми заборонимо Московську "церкву" у цьому скликанні, або вона мімікрує та реінкарнується в наступному скликанні всілякими Новінськими та Трофімовими", — наголошує Клименко.

Чесно

Документ: Рух "Чесно"

Відомо, що збір підписів під цим зверненням ще триває.

"Рух "Чесно" оприлюднить прізвища всіх нардепів, які підписали це звернення і стане зрозуміло, хто саботує це питання і блокує заборону організації, яка виконує роль російської агентури", — розповіла лідерка руху Віта Думанська.

Нагадаємо, українські храми поступово виходять із підпорядкування Московському патріархату. На Київщині ще дві парафії увійшли до складу Переяславсько-Вишневської єпархії Православної Церкви України (ПЦУ).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.08.2023 22:22