Фото: митрополит Олександр Драбинко

Ще дві парафії Київської області приєднались до ПЦУ

Українські храми поступово виходять із підпорядкування Московському патріархату. На Київщині ще дві парафії увійшли до складу Переяславсько-Вишневської єпархії Православної Церкви України (ПЦУ).

Про це повідомив правлячий архієрей єпархії ПЦУ митрополит Олександр Драбинко.

"14 серпня до складу Переяславсько-Вишневської єпархії Православної Церкви України доєднатися протоієреї Іван та Ігор Образи зі своїми парафіями, згідно з поданими проханнями та рішень парафіяльних зборів. Божого благословення!", — написав він у Facebook.

ПЦУ

Фото: митрополит Олександр Драбинко

Додамо, йдеться про храми святих Косьми та Даміана селища Димер та святої Параскеви села Литвинівка, що у Вишгородському районі.

Нагадаємо, на початку серпня у Херсонській області три релігійні об'єднання ухвалили рішення про перехід з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України. Такий крок зробили: релігійна громада Святої Трійці, що в Осокорівці, релігійна громада Іоана Предтечі, що у Миролюбівці, релігійна громада Різдва-Богородична, що в Антонівці.

А у липні у місті Сміла Черкаської області всі парафії зробили свій вибір на користь Православної церкви України, відмовившись від Московського патріархату. Таким чином Сміла стала першим місто в України, де не поодинокі парафії, а всі п’ять разом перейшли до ПЦУ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.08.2023 10:18