Фото: zp.gov.ua

Запорізька міськрада проголосувала за припинення відносин з УПЦ МП

Депутати Запорізької міськради проголосували за припинення взаємовідносин територіальної громади з Українською православною церквою Московського патріархату (УПЦ МП).

Про це повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, вказується на сайті міськради.

"Припинення взаємовідносин міської громади з релігійними організаціями УПЦ московського патріархату як з організаціями, керівні органи яких знаходяться на території держави-агресора", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цим рішенням затверджене звернення депутатів Запорізької міської ради до Верховної Ради щодо внесення змін до законодавства для заборони діяльності в Україні УПЦ МП.

Депутати міської ради закликали священнослужителів та парафіян УПЦ МП вийти з лав цієї церкви та сісти за стіл перемовин з Православною церквою України.

Відомо, що під час голосування у залі засідання були присутні 42 із 43 депутатів ради. 34 схвалили рішення, восьмеро утрималися.

Нагадаємо, 11 липня у Києво-Печерській лаврі розпочала роботу комісія Міністерства культури для того, що перевірити та опечатати корпуси монастиря. На знак протесту віряни та ченці Лаври влаштували сутички із поліцією та працівниками Мінкульту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.07.2023 14:53