Фото: соцмережі

"Штурм" і "взлом" корпусів: у Києво-Печерській Лаврі віряни УПЦ МП знову блокують роботу комісії Мінкульту

У понеділок, 11 липня, у Києво-Печерській лаврі розпочала роботу комісія Міністерства культури для того, що перевірити та опечатати корпуси монастиря. На знак протесту віряни та ченці Лаври влаштували сутички із поліцією та працівниками Мінкульту.

Відповідні відео поширили у соцмережах.

За даними пабліків, ченці московського патріархату від самого ранку перешкоджають роботі комісії Мінкульту та називають їхні дії "захопленням" корпусів монастиря. Віряни ж своєю чергою заявляють про "штурм" і "злом" приміщень.

"У Києво-Печерській Лаврі сьогодні неспокійно від самого ранку. Біля корпусів вишукувались кордони поліції. Комісія Мінкульту намагається перевірити корпуси та опечатати їх. А віряни УПЦ МП свою чергу заявляють про "штурм" і "злом" корпусів та церковного магазину", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києво-Печерській лаврі фахівці провели огляд, під час якого в одному з корпусів знайшли портрети російського імператора Миколи II та його дружини Аліси Гессенської. Зазначається, що комісія провела огляд та опечатування трьох  приміщень: 70 (Резиденція Митрополита Онуфрія), 69, 71 та виявила повне ігнорування санітарних та протипожежних норм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.07.2023 10:28