Фото: скриншот із відео

У Києво-Печерській лаврі знайшли манекени із величезними животами: для чого їх використовували

Державна комісія з питань передачі майна Києво-Печерської лаври знайшла у швейному корпусі специфічні манекени. Вони мають "неймовірні надприродні великі животи".

Про це повідомила голова комісії Марʼяна Томин в ефірі телемарафону.

Відомо, що ченці Києво-Печерської лаври використовували 44 корпус як швейний. Там знайшли різний ритуальний одяг і манекени, з яких, ймовірно, робили заміри.

"Це наче образ людського тіла з неймовірним, надприродним животом. Мені складно сказати, для кого саме цей пошив здійснювався. Частина всіх машинок вже була упакована, все стояло в ящиках. Схоже, вони не вивезли рештки того майна, яке в них залишилося", — сказала Марʼяна Томин.

Варто відзначити, що в Україні триває робота з повернення під протекторат держави храмів, які орендує Українська православна церква Московського патріархату. Йдеться не лише про Києво-Печерську лавру, а й про Почаївську лавру в Тернопільській області та Святогірську — на Донеччині.

Нагадаємо, спеціальна комісія Мінкульту, яка працює на території Києво-Печерської Лаври, зафіксувала жахливий стан приміщень святині. Один із корпусів опечатали, слідчі почали проводити процесуальні дії. 

Міністр Олександр Ткаченко заявив, що на території Лаври є ще одне приміщення, яке належить заповіднику. Представники Української православної церкви Московського патріархату не пускають до нього спецкомісію Мінкульту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.04.2023 14:25